Vijest
02.03.2020

Opremi školarca! Učini dobro djelo - doniraj.

Tim dobrotvorne i ekološke aktivnosti, u sklopu projekta eSTUDENT-a "Nepotrebno je nekome potrebno", organizira humanitarnu akciju koja počinje 9. ožujka te traje do 13. ožujka 2020 godine. U suradnji s udrugom DORA, ovogodišnji cilj projekta je prikupiti donacije koje će pomoći u opremanju potrebite djece za školu.

 

Predviđeno je da se prikupe olovke, bojice, flomasteri, tehničke olovke, pastele, tempere, vodene boje, neispunjene bilježnice, torbe za školu, geometrijski pribor, kalkulatori i kolaži. Sav školski pribor koji ste spremni donirati mališanima moći ćete donijeti na Fakultet političkih znanosti, Učiteljski fakultet, Filozofski fakultet te kampus Borongaj u razdoblju od 10 do 15 sati.

˝DORA˝ obradovala mnoga lica

Humanitarna organizacija DORA, kojoj ćemo donirati prikupljene stvari po završetku projekta, djeluje od 1991. godine kao jedna od prvih i vodećih udruga na području koja skrbi o djeci i mladima. Njihovi su štićenici djeca bez jednog ili oba roditelja, djeca iz obitelji s većim brojem djece, zlostavljana djeca, bolesna, ali iznimno marljiva, nadarena i uporna. Financiraju se isključivo iz donacija, zahvaljujući radu volontera u zemlji i inozemstvu. Dva su osnovna DORINA projekta koje provode tijekom cijele godine: "Želim biti..." i "Djeca za djecu DORE". Oba projekta imaju isti cilj - prikupiti sredstva za pomoć djeci i mladima u potrebi - njenim štićenicima .

Uspješno provedeni projekti

Akcija je provedena i prošle godine pod imenom ˝Daj i ti nekome šansu˝ čiji je cilj bio prikupiti zdravu hranu i potaknuti mlade ljude, studente i zajednicu na sudjelovanje u humanitarnim akcijama jer tako mogu nekome promijeniti i uljepšati život. Prikupljeno je 720 komada zdravih namirnica među kojima su se nalazile teglice meda, čajevi,biljna mlijeka, prirodni sokovi, orašasti plodovi i pekmezi te donirano udrugama Dajmo im šansu i “Krijesnica.

The future is now!

Ovim putem Vas potičemo i pozivamo da i ove godine donirate sitnicu koja će biti drugome od koristi i izmamiti mu osmijeh na lice. Sve novosti pratite i pročitajte na mrežnoj stranici eSTUDENTa, Instagram profilu, Facebooku ili se možete prijaviti na eSTUDENT-ov newsletterTop