Vijest
26.02.2020

U tijeku su prijave za EIT Healthov 'Jumpstarter program'

Jumpstarter je pre-accelerator program EIT Healtha, koji uključuje i druge EIT inovacijske zajednice i KIC-ove s ciljem podupiranja razvoja inovacija u središnjoj istočnoj i južnoj Europi. Inovatore će podučavati svjetski stručnjaci, pod čijim će vodstvom proći natjecanje u plasiranju ideja (pitch contest) te naučiti od ideje stvoriti legitimni poslovni model za svoje proizvode i usluge.Jumpstarter
je namijenjen studentima diplomskih i poslijediplomskih studija, projektnim timovima, inovatorima i znanstvenicima koji razviju rješenja u području zdravlja, hrane, energije, sirovina, proizvodnje i urbane mobilnosti.

Program se dijeli u četiri faze:

  • Prijave (u tijeku) – prijave traju do 15. ožujka 2020.
  • Faza treninga (travanj i svibanj) – u sklopu te faze sudionici će naučiti razviti poslovni model na osnovi svojih inovacija te kako tu ideju plasirati (pitch) – ideje će evaluirati EIT evaluacijski odbor.
  • Dodatna edukacija (rujan i listopad) – 15 najboljih timova iz prošle faze dobit će dodatnu edukaciju u izgradnji poslovnoga modela, od kojih će šest najboljih timova svoje ideje imati priliku predstaviti na završnoj svečanosti.
  • Final pitch i završna svečanost (studeni) – šest timova svoje će ideje predstaviti na natjecanju koje zajedno organizira šest EIT-ovih KIC-ova, na kojem je glavna nagrada 10 000 eura, drugo  mjesto osvaja 7000 eura, a treće mjesto 5000 eura.

 

Prijave traju do 15. ožujka 2020., a prijaviti se možete na sljedećoj POVEZNICI.Top