Vijest
09.12.2019

Dan otvorenih vrata Tekstilno–tehnološkoga fakulteta

Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu poziva vas na Dan otvorenih vrata Fakulteta u petak 13. prosinca 2019. s početkom u 12 sati na adresi Fakulteta, Prilaz b. Filipovića 28a, Zagreb.

Dan je namijenjen prvenstveno maturantima srednjih škola i gimnazija koji su zainteresirani za kreativan rad u području tekstilne tehnologije i inženjerstva ili modnog dizajna, dakle onim maturantima koji imaju sklonost umjetničkoj ili tehničkoj grupi kolegija na osnovi fundamentalnih kolegija. Kroz smjer Industrijski dizajn tekstila i odjeće na TTF-u bi svoju budućnost mogli pronaći i oni maturanti čije se sklonosti nalaze između tehnologije i dizajna.

Tekstilno-tehnološki fakultet otvara vrata svojih laboratorija za grupe učenika i maturante koji će imati priliku sudjelovati u inovativnim radionicama uz provedbu novih popularno-znanstvenih metoda iz područja forenzike, inteligentne odjeće, računalne konstrukcije, novih tehnologija, projektiranja naprednih materijala i mogućnosti oplemenjivanja tekstila. Također, bit će organizirane kreativne radionice projektiranja tekstila, pregled povijesnih kostima 19. stoljeća i još mnogo toga zanimljivoga.

Neprestanim razvojem novih tekstilnih materijala i tehnologija raste veliki broj proizvođača i malih obrtnika koji prate svjetske trendove, a kojima nedostaje educirani kadar, te time i potreba za studentima TTF-a. S obzirom na navedene činjenice i činjenicu da je tekstil svuda oko nas, cilj je privući veći broj maturanata od kojih bi se isprofilirali najbolji, koji bi onda pridonijeli razvoju tekstilne industrije i struke općenito.

Istovremeno se organiziraju i kratka predavanja za nastavnike koji će doći u pratnji učenika:

S. Firšt Rogale, D. Rogale, Ž. Knezić - Inovacije na TTF-u: Povratak u budućnost

Sanja Ercegović Ražić - Primjena plazma tehnologije u obradi tekstilnih materijala

Maja Somogyi Škoc - Bilo kuda Tehnički tekstil svuda

Koraljka Kovač Dugančić – Dizajn tekstila

Osoba za kontakt: doc. dr. sc. Ružica Brunšek
E-adresa: ruzica.brunsek@remove-this.ttf.hr
Web: www.ttf.unizg.hr
Tel. 01 3712 566
Top