Vijest
06.12.2019

Prvi nacionalni EIT RawMaterials informativni dan

U utorak, 10. prosinca 2019. održat će se prvi nacionalni EIT RawMaterials informativni dan u organizaciji Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Zajednica znanja i inovacija EIT RawMaterials, osnovana 2015. godine, najveći je svjetski konzorcij u sektoru mineralnih neenergetskih sirovina. Konzorcij se sastoji od više od 120 core i associated partnera i više od 190 projektnih partnera iz više od 20 zemalja EU, od kojih trećinu čine akademske institucije, trećinu istraživački instituti i trećinu tvrtke. Misija EIT RawMaterialsa je povećanje konkurentnosti i poticanje održivoga rasta europskoga sektora neenergetskih mineralnih sirovina s ciljem sigurne opskrbe industrije Europske unije duž cijelog lanca vrijednosti.

S obzirom na višegodišnje članstvo i aktivno sudjelovanje Sveučilišta u Zagrebu u konzorciju EIT RawMaterials,pri čemu se naš konzorcij sastoji od šest sastavnica SuZ, predstavit ćemo Vam aktualni natječaj za prijave novih projekata (KAVA 7 Call) i dosadašnja iskustva s projektima unutar programa EIT RawMaterials.

Program

Prijaviti se možete OVDJE.

 

Ostale radionice na RGNF-u za sve nastavnike koji se bave projektima i sve zainteresirane:

U četvrtak, 12. prosinca 2019. u Vijećnici RGNF-a održat će se radionica Znanstveno i projektno upravljanje. Radionica će imati naglasak na praktičnim iskustvima znanstvenog osoblja i projektnih administratora u provedbi te pripremi i evaluaciji projekata iz programa H2020, EIT RawMaterials, ESF i HRZZ.

Program

Prijaviti se možete OVDJE.

Radionica o zaštiti intelektualnog vlasništva održava se na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu 13. prosinca 2019., a bazirat će se na prezentaciji primjera dobre prakse prijava patenata nastavnika i nastavnica s PBF-a.

Program

Prijaviti se možete OVDJE.

Radionica metodologije poučavanja na engleskom jeziku održava se na RGNF-u 11. prosinca 2019., a na njoj će v. pred. dr.sc. Dubravka Pleše prezentirati saznanja stečena od kolegica s austrijskih sveučilišta. Radionica je namijenjena nastavnom osoblju, posebno onima koji drže nastavu na engleskom jeziku.

Program

Prijaviti se možete OVDJE.Top