Vijest
18.11.2019

Kineziološki fakultet slavi 60. obljetnicu djelovanja uz niz aktivnosti

Kineziološki fakultet svečano će obilježiti 60 godina djelovanja i rada u srijedu 20. studenoga 2019. godine. Tom prigodom dekan i prodekani uručit će mnoga priznanja i zahvalnice profesorima, trenerima, studentima, i drugima koji su svojim radom doprinijeli razvoju kineziologije i sporta općenito, kao i promidžbi Fakulteta. 

 

Od ponedjeljka 18. do petka 22. studenoga Fakultet organizira niz aktivnosti u okviru manifestacije "Tjedan znanosti na KIF-u":
- otvorena vrata laboratorija za širu javnost (probna mjerenja, savjetovanja…)
- prezentacije znanstvenih i stručnih projekata Kineziološkog fakulteta
- predstavljanje znanstvenoga časopisa Kinesiology i međunarodne znanstvene konferencije Kinesiology
- informativna izlaganja
- znanstvene radionice za studente

Pozvani su svi zainteresirani, djeca i odrasli, bivši, budući i sadašnji studenti, da dođu i upoznaju se sa znanstvenim aktivnostima i projektima Kineziološkog fakulteta.

Pogledajte raspored aktivnosti na poveznici!

Od osnutka 1959. godine Kineziološki fakultet je iznjedrio značajan broj stručnjaka koji danas rade u području sporta diljem svijeta. Diplomom sveučilišnog studija na KIF-u može se pohvaliti čak 5933 studenata, a njih 221 obranilo je doktorski rad. Preddiplomski stručni studij do sada je završilo 3459 studenata, a diplomski stručni studij njih 485. Fakultet je do sada prihvatio čak 117 studenata u razmjeni, dok je na edukaciju u više zemalja svijeta poslao njih 93. Tu su i 32 Erasmus+ ugovora, ali i 30 do sada potpisanih bilateralnih sporazuma.

KIF je organizator više od 70 znanstvenih i stručnih konferencija, 8 znanstvenih, međunarodnih konferencija o kineziologiji u kojima tradicionalno sudjeluju neki od najcjenjenijih stručnjaka iz cijelog svijeta. Fakultet je do sada objavio više od 60 knjiga, redom udžbenika, priručnika, autorskih knjiga i zbornika, a već 48 godina izdavač je časopisa Kinesiology koji je do sada izdan u 95 brojeva.

Neki od najvećih ponosa Fakulteta su Centar za znanstvena istraživanja u sklopu kojeg se nalazi čak 11 istraživačkih laboratorija u kojima se provode temeljna, primijenjena i razvojna istraživanja, te Sportski dijagnostički centar.Top