Vijest
10.11.2019

Veleposlanik Francuske Republike posjetio Sveučilište u Zagrebu

U utorak 5. studenoga 2019. Sveučilište u Zagrebu posjetio je novi veleposlanik Francuske Republike NJ. E. Gaël Veyssière, u pratnji g. Guillaumea Colina, savjetnika za suradnju i kulturnu djelatnost Francuskoga veleposlanstva u Hrvatskoj te gospođe Jasne Bas, atašea za znanstvenu i sveučilišnu suradnju. Francuskoga veleposlanika primio je rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras. Sastanku je nazočio i prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Miloš Judaš.

Obje strane izrazile su zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom, osobito u području razmjene studenata, te izrazile veliku želju i spremnost na još intenzivniju suradnju, od kojih se ističe suradnja Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu.

Prije sastanka s rektorom, francuski veleposlanik je prisustvovao svečanom obilježavanju 10. obljetnice diplomskoga studija Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Orléansu iz područja bioindustrijskih tehnika koja se održala u auli Rektorata te u pratnji prof. dr. sc. Damira Borasa posjetio izložbu studenata Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu u predvorju Rektorata prigodno postavljenu u povodu 350. obljetnice Sveučilišta u Zagrebu.Top