Vijest
11.11.2019

Svečano obilježavanje 100. obljetnice Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu ove godine ponosno slavi svoju stotu obljetnicu. Njegovo je prvo stoljeće obilježeno nizom znanstveno-stručnih, međunarodnih i kulturnih događanja tijekom cijele godine, a središnja proslava ove važne obljetnice održat će se u srijedu 13. studenoga 2019. u Kristalnoj dvorani hotela Westin. Uz visoko pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske i Grada Zagreba te medijsko pokroviteljstvo Hrvatske radiotelevizije, u 11 sati započet će svečana sjednica Fakultetskoga vijeća Veterinarskoga fakulteta čiji izravni prijenos možete pratiti na trećem programu Hrvatske radio-televizije.

Brojnim visokim uzvanicima – rektoru i prorektorima Sveučilišta u Zagrebu, dekanima i prodekanima sastavnica Sveučilišta, rektorima i dekanima veterinarskih visokoobrazovnih ustanova iz Europske unije i susjednih zemalja, predstavnicima državnih i lokalnih upravnih tijela, predstavnicima veterinarskih institucija i organizacija te svim dragim uzvanicima - pozdravnim će se govorom obratiti dekan prof. dr. sc. Nenad Turk.

Nakon obraćanja visokih uzvanika, rektora prof. dr. sc. Damira Borasa te predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja i Grada Zagreba slijedi dodjela plaketa, povelja i priznanja bivšim i sadašnjim profesorima Veterinarskoga fakulteta koji su, obnašajući istaknute funkcije, usmjeravali i unapređivali njegov razvoj. Priznanja će se dodijeliti i bivšim studentima, a danas ambasadorima veterinarske znanosti, struke i ustanove s koje su potekli, dok će fakultetima i sveučilištima iz susjednih i europskih zemalja kao i drugim javnim institucijama i gospodarskim subjektima s kojima Fakultet ima dugogodišnju uspješnu suradnju biti uručene zahvalnice.

Svečanu će sjednicu popratiti i kulturno-umjetnički program u izvedbi mr. art. Lidije Horvat-Dunjko, prof. art. i Akademskog zbora Veterinarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Ab Ovo pod ravnanjem mo. Josipa Degl' Ivellia.



Top