Vijest
11.11.2019

Zlatna medalja sa sajma inovacija u Nürnbergu za studenta FSB-a Šimu Grbića

Od 31. listopada do 3. studenoga 2019. u Nürnbergu u Njemačkoj održan je 71. Međunarodni sajam inovacija IENA 2019. Na sajmu je sudjelovalo više od 250 udruga i izlagača iz 50-ak zemalja svijeta, koji su predstavili oko 800 inovativnih radova. Inovacije je ocjenjivao međunarodni ocjenjivački sud. Na ovogodišnjem sajmu, koji je jedan od najvećih i najstarijih na svijetu, Hrvatska je bila zemlja partner i predstavila se s 23 inovacije iz industrije, sa sveučilišta i pojedinačnih izlagača.


Na izložbi je predstavljen inovativni rad pod nazivom Autonomous vehicle driven by pneumatic muscles autora Šime Grbića, studenta 5. godine Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, smjer Mehatronika i robotika, uz mentorstvo prof. dr. sc. Željka Šituma. Rad je izazvao veliku pozornost posjetitelja sajma i osvojio je ZLATNU MEDALJU i diplomu u kategoriji inovacija sa sveučilišta.

Uprava Fakulteta strojarstva i brodogradnje na čelu s dekanom prepoznala je potencijal studentskoga rada i omogućila nastup i izlaganje na ovoj uglednoj međunarodnoj izložbi inovacija. Još jednim nastupom u nizu nastavljeno je uspješno predstavljanje inovativnih studentskih projekata na domaćim i međunarodnim izložbama inovacija, a FSB se potvrđuje kao obrazovna institucija koja 'ima sluha' i potiče inovativne radove studenata.

Inovacije_Nurnber2019_Hrvatska zemlja partnerTop