Vijest
26.09.2019

100. obljetnica Agronomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Svečana sjednica povodom stote obljetnice Agronomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Vlade Republike Hrvatske i Grada Zagreba, održat će se u nedjelju 29. rujna 2019. u 19 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

 

Proslava 100 godina postojanja obilježit će se predstavljam rezultata rada te dodjelom priznanja, nagrada i zahvalnica studenticama i studentima, djelatnicama i djelatnicima Agronomskog fakulteta te institucijama i vanjskim suradnicima.

Od osnutka do danas na Agronomskom fakultetu profesori i djelatnici posvećeni su svojoj temeljnoj misiji: omogućiti studentima postizanje najviših akademskih standarda i stjecanje kompetencija temeljenih na najnovijim znanstvenim spoznajama.

Kao najstarija obrazovna institucija iz područja poljoprivrede, Agronomski je fakultet veliki faktor u razvoju hrvatske znanosti i poljoprivrede, čime izravno pridonosi razvoju gospodarstva, ruralnom i održivom razvitku, kao i cjelokupnom regionalnom razvoju.

Povodom stote obljetnice, u četvrtak 26. rujna 2019. od 14 sati održat će se predavanja.

 Top