Vijest
24.06.2019

Naprednim tehnologijama platforme industrije 4.0 u borbi protiv klimatskih promjena

U auli rektorata Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak 4. srpnja 2019. u 9 sati održat će se skup konzorcija EIT Climate-KIC Hub Hrvatska pod nazivom Naprednim tehnologijama platforme industrije 4.0 u borbi protiv klimatskih promjena. Glavni cilj skupa je promicati i uspostaviti gospodarstvo temeljeno na cirkularnoj ekonomiji i bez emisija ugljika koje odgovorno djeluje i radi na inovativnim rješenjima koristeći najnovija dostignuća industrije 4.0 i pritom posluje i gradi sustavne promjene u ekosustavu, koji uključuje sve sektore i razine društva.

EIT Climate-KIC Hub Hrvatska (Zagrebački inovacijski centar, Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Geotehnički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Terra Hub, Zelena energetska zadruga i Mreža znanja) je kontakt-točka za organizacije iz svih sektora: poduzetničkoga i gospodarskoga, gradova i javnoga sektora, visokoga školstva, sveučilišta i istraživačkih centara, te će pružati potporu u dijeljenu znanja i iskustava, integriranju različitih znanja i ubrzanju puta inovativnih rješenja iz laboratorija prema tržištu.

EIT Climate-KIC europska je mreža organizacija znanja i inovacija koje rade na akceleraciji tranzicije prema naprednom, inkluzivnom društvu, otpornom na klimatske promjene. To je najveća mreža javno-privatnoga partnerstva s više od 300 organizacija – sveučilišta, istraživačkih instituta, gradova, regija, tvrtki, nevladinih i drugih organizacija koje rade na inovativnim rješenjima.

Rok za prijavu na skup je 2. srpnja 2019. godine do 12 sati.

Formular za prijavu, program i kontakt za daljnja pitanja, nalazi se na poveznici.Top