Vijest
03.06.2019

Career Information Day - predstavljanje studija "Konferencijsko prevođenje"

U petak 7. lipnja 2019. u 18 sati u Centru za poslijediplomske studije Sveučilišta u Zagrebu, u Zvonimirovoj 8 (dvorana 210, II kat) održat će se Career Information Day - predstavljanje sveučilišnoga interdisciplinarnoga poslijediplomskoga specijalističkog studija Konferencijsko prevođenje.

 

Studij Konferencijskog prevođenja specijalistički je poslijediplomski studij koji traje 2 semestra ili jednu akademsku godinu. Započeo se izvoditi pri Centru za poslijediplomske studije Sveučilišta u Zagrebu akademskoj godini 2005./2006., kad je predloženi program dobio dopusnicu. Studij obrazuje prevoditelje za konsekutivno i simultano prevođenje i nije studij jezika. Studenti svoje znanje stranih jezika i hrvatskoga jezika pokazuju na razredbenom ispitu gdje to znanje procjenjuje ispitno povjerenstvo. Na samom studiju oni stječu vještine i kompetencije potrebne za uspješno konsekutivno i simultano prevođenje.

Otvaranje studija rezultat je zajedničkog napora Sveučilišta u Zagrebu, DG Interpretation (Glavne uprave za konferencijsko prevođenje Europske komisije) i analogne službe Europskog parlamenta.

Više možete saznati OVDJE.

Konferencijsko prevodenje_plakat2019Top