Vijest
23.05.2019

Održana 67. izborna skupština HAŠK-a Mladost Sveučilišta u Zagrebu

U auli Sveučilišta u Zagrebu u srijedu 22. svibnja 2019. održana je 67. izborna skupština HAŠK-a Mladost. U 116. godini postojanja HAŠK Mladost Sveučilišta u Zagrebu ponovo se može podičiti odličnim rezultatima svojih udruženih klubova, kao i odličnoga nastavka međunarodne suradnje kroz sudjelovanje u četiri Erasmus+ Sport projekata.

 

U idućem mandatnom razdoblju jednoglasno je na mjesto predsjednika izabran Tomislav Družak, koji je tu dužnost obnašao i posljednje dvije godine, nakon odstupanja s dužnosti dugogodišnjega predsjednika prof. dr. sc. Damira Karlovića. Jedan od članova Predsjedništva HAŠK-a Mladost je i predstavnik Sveučilišta u Zagrebu, na tu poziciju ponovo je jednoglasno izabran prorektor prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, koji je tu dužnost obnašao i u proteklom  mandatu.

Tijekom skupštine tradicionalno je dodijeljen Trofej Mladosti za najbolje u 2018. u sljedećem kategorijama:
najbolja športašica – Sandra Perković, atletika (zlatna medalja na Europskom prvenstvu 2018.)
najbolji športaš – Inoslav Krnić, kapetan seniorske ekipe odbojkaškoga kluba, u posljednje dvije godine osvojio dva prvenstva Hrvatske, Hrvatski kup i Superkup
najbolja ženska ekipa – Ženski akademski vaterpolski klub Mladost (prvakinje Hrvatske, osvajačice Kupa Hrvatske i osvajačice Regionalne lige u 2018.)
najbolja muška ekipa – Martin i Valent Sinković, veslanje (osvajači Zlatne medalje na Svjetskom i Europskom prvenstvu, prvo mjesto na Svjetskom kupu)
najbolji klub – Hrvatski akademski odbojkaški klub Mladost (Prvaci države u kategorijama seniorke i seniori, juniorke i juniori, kadetkinje i kadeti, mlađe kadetkinje, osvojen Kup za seniorke i Superkup za seniore, Final4 MEVZA Cupa seniorke i seniori)
najbolji športski djelatnik – Nikola Bralić, veslanje (Glavni trener u veslačkom klubu, trener Martina i Valenta Sinkovića, osvajač Zlatne medalje na Svjetskom i Europskom prvenstvu, prvo mjesto na Svjetskom kupu)dobitnik nagrade za životno djelo - Vinko Dobrić, odbojka (dugogodišnji vrhunski igrač i trener, dao je izniman doprinos u promociji odbojke kroz rad u klubu i reprezentaciji te odbojkaškim savezima)

Tradicionalno su dodijeljene i pohvale diplomiranim članovima društva: Dora Lagančić, mag. cin. (Kineziološki fakultet), Nika Drobnjak, mag. edc. hist. (Filozofski fakultet), Marko Sikirić, bacc. ing. el. (Tehničko veleučilište), Žana Sirovica, viša trenerica atletike (Kineziološki fakultet), Ivan Šuta, mag. cin. (Kineziološki fakultet), Matej Stojanivić, bacc. ing. sec. (Viša škola sigurnosti na radu), Domagoj Krpan, mag. oec. (Ekonomski fakultet), Stjepan Tomić, mag. archeol. (Filozofski fakultet), Ines Jakopanec, univ. bacc. ing. arch (Arhitektonski fakultet).

U članstvo HAŠK-a Mladost primljena su i četiri nova kluba: mačevanje u kolicima, daljinsko plivanje,  odbojka ženski klub, te odbojka na pijesku.

»Pripadati Mladosti znači pripadati porodici. Velikoj, razgranatoj, raznovrsnoj. Rekord i rezultat nije na prvome mjestu, čak ni danas, kada sve počiva na uspjehu, na marketinškoj promociji, na vidnome mjestu u medijima.« Vilko Luncer.Top