Vijest
17.05.2019

Svečano dodjeljene stipendije "najboljima od najboljih"

Svečana dodjela stipendija Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2018./2019. održana je u petak 17. svibnja 2019. u Kongresnoj dvorani Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Stipendistima Sveučilišta u Zagrebu na svečanosti obratili su se izv. prof. dr. sc. Sanja Sever Mališ, prodekanica za strateška partnerstva i projekte Ekonomskoga fakulteta, prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić, prorektorica za studente, studije i upravljanje kvalitetom Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Jelena Pavičić Vukičević, izaslanica Grada Zagreba i zamjenica gradonačelnika i prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu. U ime svih studenata govor zahvale održao je Martin Kolenc, student 4. godine preddiplomskoga i diplomskoga studija Kineziologije na Kineziološkom fakultetu. Svečanosti su nazočili dekani i prodekani sastavnica, profesori, studenti te drugi gosti.

U glazbenom dijelu događanja nastupili su stipendisti Nina Franulović, studentica 4. godine integriranoga preddiplomskoga i diplomskoga sveučilišnog studija Pjevanje i Julijan Martinčević, student 5. godine integriranoga preddiplomskoga i diplomskoga sveučilišnoga studija za instrumentaliste - smjer Klavir. Zajedno su izveli skladbu "Somewhere" Leonarda Bernsteina iz mjuzikla "Priča sa zapadne strane" i ariju pod nazivom "Hellou? Oh, Margaret, it's you?" Giana Carla Menottija iz opere "The Telephone". Rok Juričić, student 1. godine diplomskoga sveučilišnog studija Gluma na Akademiji dramske umjetnosti počastio je prisutne izvedbom teksta Vesne Parun "Za sve su kriva djetinjstva naša!".

Na temelju uvjeta i kriterija Natječaja za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2018./2019., koji
je bio otvoren od 20. ožujka do 7. travnja 2019., Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je odluku o dodjeli 500 stipendija Sveučilišta u Zagrebu studentima preddiplomskih, integriranih preddiplomskih i diplomskih, diplomskih sveučilišnih te preddiplomskih stručnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija za ovu akademsku godinu. Ukupni iznos stipendije za svaku od navedenih kategorija je 10.000 kuna.

Više možete vidjeti OVDJE.



Top