Vijest
24.05.2019

UNICA rektorski seminar na Sveučilištu u Zagrebu 23. i 24. svibnja

Na Sveučilištu u Zagrebu 23. i 24. svibnja 2019. održan je UNICA rektorski seminar pod nazivom "Digitalization and Education. Can universities keep up with Industry 4.0.?" (Digitalizacija i edukacija. Mogu li sveučilišta ići ukorak s industrijom 4.0.?).

 

Okupljeni rektori, prorektori, ravnatelji, dekani i ostali predstavnici akademske upravljačke zajednice razgovarat će o novim i poboljšanim oblicima suradnje između sveučilišta u svjetlu rastućega interesa za temama digitalizacije u edukaciji i industrije temeljene na internetskoj tehnologiji i novim načinima komunikacije.

Seminar ima za cilj staviti u fokus izazove s kojima se novije članice Europske unije suočavaju. Organiziran je u okviru proslave 350. obljetnice od utemeljenja Sveučilišta u Zagrebu, a za organizaciju od strane zagrebačkoga Sveučilišta bili su zaduženi: prof. dr. sc. Miloš Judaš, prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Lidija Kos-Stanišić, pomoćnica rektora za interno komuniciranje i sveučilišne medije, dr. phil. Branka Roščić, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju i Sandra Kramar, voditeljica Ureda za odnose s javnošću.

Događanjem je predsjedavao prof. dr. sc. Miloš Judaš, prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, a prisutne su na početku pozdravili prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta domaćina i prof. Luciano Saso, predsjednike UNICA mreže. Kao ključni govornik gostovao je Stefaan Hermans, izvršni direktor za obrazovanje, mlade, sport i kulturu pri Europskoj komisiji, zadužen za političku strategiju i evaluaciju.

 

Cjelokupni PROGRAM događanja možete vidjeti OVDJE.  

UNICA je mreža sveučilišta glavnih gradova Europe, njih 51, čija je uloga promoviranje akademske izvrsnosti, integracije i suradnje među članicama diljem Europe. Mreža svoje aktivnosti provodi kroz više tematskih skupina.

unica_rectors forum_svibanj2019 unica_rectors forum_svibanj2019
unica_rectors forum_svibanj2019 unica_rectors forum_svibanj2019

 

unica_logo
Top