Vijest
13.05.2019

10. jubilarni Zagrebački energetski tjedan

Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba organizira 10. jubilarni Zagrebački energetski tjedan. Događanje će trajati od 13. do 19. svibnja 2019. pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića. Zagrebački energetski tjedan predstavlja mozaik niza događanja s ciljem uključivanja i umrežavanja svih generacija i dionika u dugotrajan proces borbe protiv klimatskih promjena.


Porukom Mi imamo energiju da promijenimo budućnost! svi su pozvani na zajedničko djelovanje u procesu provedbe projekata održivoga razvoja gradova i očuvanja prirodnih resursa za buduće generacije.
Tjedan će obilježiti niz međunarodnih konferencija, stručnih skupova, otvorenih vrata, seminara, predavanja te radionica koje se bave ključnim temama u području energetike i zaštite okoliša.

U organizaciji Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj i Fakulteta prometnih znanosti, studenti Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Arhitektonskoga fakulteta, Građevinskoga fakulteta, Fakulteta prometnih znanosti, Rudarsko-geološko-naftnoga fakulteta i Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije prezentirat će svoje znanstvene projekte i radove na temu primjene novih tehnologija u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. Stručni skup studenata pod nazivom Mi imamo rješenja - vizije novih generacija za zeleni razvoj održavat će se od 9 do 15 sati 13. svibnja na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (Kačićeva ulica 26).

Svoj dolazak nam možete potvrditi putem prijavnoga obrasca koji se nalazi ovdje.

Program događanja možete vidjeti ovdje.

Više o zagrebačkom energetskom tjednu možete pročitati ovdje.

2019_ZG energetski tjedanTop