Vijest
07.05.2019

18. Međunarodno savjetovanje ljevača

U Sisku će se od 15. do 17. svibnja 2019. održati 18. Međunarodno savjetovanje ljevača pod motom Suživot znanosti o materijalima i održive tehnologije u gospodarskom rastu. U organizaciji događanja, osim Metalurškoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kao suorganizatori sudjeluju Naravoslovnotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, Sveučilište Sjever, Technical University of Košice - Faculty of Materials, Metallurgy and Recycling te tvrtka ELKEM ASA Podružnica u Sisku.

Savjetovanje je organizirano pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović te pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Sveučilišta u Zagrebu, World Foundry Organization (WFO), Mittel Europäische Giesserei Initiative (MEGI), Hrvatske gospodarske komore, Sisačko-moslavačke županije i Grada Siska.

Ovo stručno okupljanje je sponzorstvima poduprlo 14 tvrtki. Tijekom događanja bit će prezentirano 35 radova nakon što budu prihvaćeni po provedenoj recenziji. Očekuje se odaziv više od 100 sudionika iz desetak zemalja. U okviru Savjetovanja organizirana je Studentska sekcija koja obuhvaća prezentaciju 8 radova. Sudjelovanje studenata poduprli su Studentski centar u Sisku, Sisačko-moslavačka županija i Grad Sisak.

Dodatne informacije o događaju dostupne su na poveznici:

18. Međunarodno savjetovanje ljevača

PROGRAMTop