Vijest
02.05.2019

U subotu dvije svečane promocije nova 384 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu

U subotu 4. svibnja 2019. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, u 10 i 13 sati, održat će se dvije svečane promocije doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Rektor prof. dr. sc. Damir Boras promovirat će nova 384 doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom prve svečanosti bit će promovirano 197 doktorskih kandidata, a tijekom druge njih 187.


U skladu s protokolom, kandidati će biti odjeveni u svečane odore (toge) i akademske kape, te će od zgrade Sveučilišta u Zagrebu do zgrade Hrvatskoga narodnoga kazališta doći u dvjema povorkama koje će predvoditi dva sveučilišna pedela, zbog čega će između 9.20 i 9.30 sati te između 12.20 i 12.30 sati kratkotrajno biti obustavljen promet na sjevernoj strani Trga Republike Hrvatske. Pet minuta poslije, povorka prorektora i dekana predvođena rektorom ući će u zgradu Hrvatskoga narodnoga kazališta. Tijekom kretanja povorke također će kratkotrajno biti obustavljen promet.

Promocije će započeti svečanim ulaskom rektora, prorektora i dekana na pozornicu HNK-a, nakon čega će biti intonirana himna Republike Hrvatske. Na svečanosti će uslijediti govor rektora prof. dr. sc. Damira Borasa. Nakon što kandidati izgovore tekst prisege i rektor ih proglasi doktorima znanosti i umjetnosti, promovirani kandidati prebacit će kičanku (coflek) na akademskim kapama na desnu stranu, čime će i simbolično ući u novo i više akademsko zvanje. Uslijedit će uručivanje diploma te upisivanje promoviranih u knjigu doktora. Svečanosti će završiti akademskom himnom Gaudeamus igitur.

Očekuje se da će svečanim promocijama doktora znanosti i umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu nazočiti brojni gosti i uzvanici.

Popis doktora znanosti i umjetnosti_promocija A

Popis doktora znanosti i umjetnosti_promocija BTop