Vijest
18.04.2019

Sudionici događanja "The First Belt and Road Physical Education Forum" na Sveučilištu u Zagrebu

U sklopu foruma pod nazivom "The First Belt and Road Physical Education Forum" u suradnji s kineskim Beijing Sport University, koji se od 16. do 19. travnja 2019. održava na Kineziološkom fakultetu, rektor prof. dr. sc. Damir Boras primio je glavne sudionike toga događanja 18. travnja u 15 sati u auli Sveučilišta u Zagrebu.

 

Međunarodni je Forum organiziran na temu zimskih sportova, a rezultat je zajedničke organizacije Kineziološkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Beijing Sport University, vodećega sportskoga sveučilišta u Kini.

Također, ovo događanje nastavak je interesa Narodne Republike Kine za suradnjom sa zemljama srednje i istočne Europe, ali i otvorenost zemalja toga područja prema kineskim partnerima. Forum je uistinu jedna velika obostrana težnja svih sudionika za novim perspektivama. To je prilika da sveučilišta prezentiraju svoja područja interesa i djelatnosti te da se realiziraju potencijalne suradnje sudionika Foruma.

Neki od glavnih sudionika, odnosno sveučilišta koja sudjeluju na Forumu dolaze iz dvadesetak zemalja, između ostalih iz Albanije, Austrije, Bugarske, Kanade, Češke Republike, Estonije, Latvije, Litve, Njemačke, Poljske, Slovačke, Rumunjske, Crne Gore, Makedonije, Tajlanda, Ujedinjenoga Kraljevstva te iz susjednih zemalja Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije.

"Inicijativa 16+1" nastala je s ciljem produbljivanja odnosa Narodne Republike Kine sa zemljama srednje i istočne Europe, stoga su predstavnici zemalja otvoreni surađivati na različitim područjima zajedničkoga interesa.

Više o Forumu možete vidjeti OVDJE.Top