Vijest
16.04.2014

Polaganje kamena temeljca Studentskoga restorana Agronomskoga i Šumarskoga fakulteta

Svečano polaganje kamena temeljca Studentskoga restorana Agronomskoga i Šumarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održalo se u utorak 22. travnja 2014. u 12 sati na Agronomskome fakultetu, Svetošimunska 25, VI. paviljon, dvorana VI/A.

Uzvanicima na svečanosti polaganja kamena temeljca, u ime rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Alekse Bjeliša, obratio se prorektor za prostorni razvoj i međuinstitucijsku suradnju prof. dr. sc. Bojan Baletić, dekanica Agronomskoga fakulteta prof. dr. sc. Tajana Krička i dekan Šumarskoga fakulteta prof. dr. sc. Milan Oršanić.

Galerija fotografija sa svečanog polaganja kamena temeljca

Izgradnju i opremanje zgrade Studentskog restorana financirat će Sveučilište u Zagrebu, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Studentski centar te Agronomski i Šumarski fakultet.

                                    


Novi restoran bit će smješten u prostoru sadašnjeg kampusa Agronomskoga i Šumarskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Osim studentskog restorana, u istom objektu bit će smještena i višenamjenska dvorana te smještajne jedinice za potrebe studenata, zaposlenika Agronomskoga i Šumarskoga fakulteta te njihovih gostiju.

                                   


Izgradnja objekta odvijat će se u dvije faze: prvoj, koja započinje 22. travnja i obuhvaća izgradnju prizemne etaže veličine bruto površine od oko 1500 m² u kojoj će biti smještena višenamjenska dvorana i studentski restoran, te drugoj, koja obuhvaća izgradnju kata koji je koncipiran kao kombinacija otvorenih (sustav prohodnih dijelova krova - pristupnih staza i neprohodnih dijelova ravnog zelenog krova) i zatvorenih prostora koje čine smještajne jedinice za gostujuće profesore, tehnički prostor te zatvorena stubišna vertikala, u sveukupnoj bruto površini od oko 375 m². Druga faza izgradnje planirat će se prema mogućnostima osiguravanja financijskih sredstava.

                                    


Idejno rješenje projekta izradila je tvrtka Studio 3LHD d. o. o. iz Zagreba. Autor vizualizacija je Boris Goreta.

Podsjetimo, natječaj za izradu idejnog arhitektonskog rješenja za prateći objekt u sklopu studentskog kampusa Agronomskog i Šumarskog fakulteta raspisalo je, organiziralo i provelo Sveučilište u Zagrebu 2010. godine. 
                                                     Top