Vijest
11.04.2019

Dan otvorenih vrata Medicinskoga fakulteta

U subotu 13. travnja 2019. od 9 do 15 sati održava se Dan otvorenih vrata Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji Medicinskog fakulteta, Studentskoga zbora te studentskih udruga osnovanih pri Medicinskom fakultetu.

Dan otvorenih vrata namijenjen je prvenstveno srednjoškolcima, potencijalnim studentima medicine, njihovim roditeljima, kao i svim ostalim zainteresiranima koji se žele pobliže upoznati sa studijima i svim znanstvenim, nastavnim i istraživačkim aktivnostima koje se na Fakultetu provode. Između ostaloga, bit će govora o upisu, nastavnom programu i uvjetima studiranja, a odgovore na pitanja moći će dobiti u razgovoru sa studentima i profesorima.

Predviđen je i organizirani obilazak u okviru kojega će se moći razgledati neki od bazičnih zavoda i suvremeno opremljeni laboratoriji te vidjeti kako naši organi izgledaju pod mikroskopom, kako žive laboratorijski štakori ili saznati neke zanimljivosti vezane uz ljudski mozak. Uz sve to, predstavit će se i studentske udruge koje su dio studentskoga života i mjesta učenja, zabave i izvannastavnih aktivnosti.

Raspored događanja:
    9.00-09.15: okupljanje posjetitelja u predvorju glavne zgrade Dekanata, Šalata 3
    9.15-12.00: obilazak katedri, zavoda i studentskih prostora uz voditelja
    12.00-12.10: Lege Artis (zbor studenata Medicinskoga fakulteta)
    12.10-13.30: predstavljanje Medicinskoga fakulteta, pitanja zainteresiranih
    - prof. dr. sc. Marijan Klarica, dekan Medicinskog fakulteta
    - prof. dr. sc. Jasna Lovrić, predsjednica Povjerenstva za upis
    13.30-13.40: okupljanje posjetitelja u predvorju glavne zgrade Dekanata, Šalata 3
    13.40-15.00: obilazak katedri, zavoda i studentskih prostora uz voditelja

Medicinski fakultet je ustanova duge tradicije koja obrazuje gotovo tri četvrtine svih doktora medicine u Hrvatskoj i oko 80% doktora medicinskih znanosti. Fakultet je vrlo aktivno uključen u rješavanje rastućega problema nedostatka liječnika u Republici Hrvatskoj tako što su zadnjih godina povećane upisne kvote te uvođenjem novih studijskih programa, kao i pružanjem različitih vidova cjeloživotne poslijediplomske edukacije liječnika i drugih zdravstvenih profesionalaca.Top