Vijest
15.04.2014

Prof. dr. sc. Damir Boras novoizabrani rektor Sveučilišta u Zagrebu

Prof. dr. sc. Damir Boras novoizabrani je rektor Sveučilišta u Zagrebu za sljedeće mandatno razdoblje.

Od ukupno 69 izabranih članova Senata Sveučilišta u Zagrebu sjednici je nazočilo njih 68. Nakon prvoga izbornoga kruga, u kojem je sudjelovalo četvero kandidata, u drugi je krug ušlo njih dvoje: prof. dr. sc. Damir Boras i prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

U drugom izbornom krugu prof. dr. sc. Damir Boras dobio je 35 glasova, a njegova protukandidatkinja prof. dr. sc. Blaženka Divjak osvojila je 31 glas; dva su glasačka listića bila nevažeća.

Podsjetimo, u skladu s Uputama za postupak izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu te s odlukom Izbornog povjerenstva, Senatu je 8. travnja 2014. svoje izborne programe predstavilo četvero predloženika: prof. dr. sc. Damir Boras (predloženik Vijeća društveno-humanističkog područja i triju sastavnica Sveučilišta u Zagrebu: Fakulteta političkih znanosti, Filozofskog fakulteta i Učiteljskog fakulteta), prof. dr. sc. Blaženka Divjak (predloženica Vijeća biotehničkog područja), prof. dr. sc. Melita Kovačević (predloženica Vijeća prirodoslovnog područja i Vijeća umjetničkog područja) i prof. dr. sc. Nedjeljko Perić (predloženik Vijeća tehničkog područja).

Više o izboru za rektora

Senat Sveučilišta u Zagrebu o izboru novog rektora odlučilo je tajnim glasovanjem. U postupku izbora koji je proveden u skladu sa Statutom Sveučilišta u Zagrebu i izbornim uputama, kandidatu je za pobjedu bila potrebna natpolovična većina ukupnog broja izabranih članova Senata, odnosno 35 glasova.

Prof. dr. sc.  Damir Boras svoje mandatno razdoblje započet će 1. listopada 2014.

                 

Program rada prof. dr. sc. Damira Borasa

Životopis

                             

Top