Vijest
15.03.2019

Poziv na konferenciju "ERASMUS+ nakon 2020.: Što nas očekuje?"

Pozivamo vas na konferenciju pod nazivom "ERASMUS+ nakon 2020: Što nas očekuje?", u petak 22. ožujka 2019., od 10 do 12.30 sati u hotelu International u Zagrebu.

Konferenciju organizira zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić s ciljem predstavljanja prijedloga za Erasmus+ u novom višegodišnjem financijskom proračunu 2021. - 2027., primjera dobre prakse financiranih projekata te poziva na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2019.

Na kraju konferencije održat će se panel rasprava i dijalog sa sudionicima koji će moći postaviti pitanja te dobiti savjete o mogućnostima financiranja svojih ideja i o problemima s kojima se susreću u pripremi i provedbi projekata.

Sadašnji program Erasmus+ s proračunom od 14,7 milijardi eura provodi se od 2014. do 2020. Europska komisija za sljedeći dugoročni proračun EU-a 2021. – 2027. predlaže da se sredstva za program Erasmus udvostruče na 30 milijardi eura, a Europski parlament je predložio povećanje na čak 41 milijardu eura.

Stoga vas pozivamo da nam se pridružite na ovoj konferenciji i na vrijeme saznate što možete uskoro očekivati u programu Erasmus+. Prijavom projekata danas pripremamo se za nove pozive i tri puta više prilika od 2021.

Programom Erasmus+ financiraju se projekti u području osposobljavanja, obrazovanja, mladih i sporta, a projekte mogu prijavljivati:
• obrazovne ustanove: vrtići, škole, ustanove za strukovno obrazovanje i osposobljavanje, visoka učilišta, ustanove za obrazovanje odraslih,
• ustanove u kulturi: muzeji, kazališta, državni arhivi, pučka otvorena učilišta, knjižnice,
• županije, gradovi, općine i tijela lokalne i regionalne uprave te javne ustanove,
• organizacije civilnoga društva,
• ustanove nadležne za rad s mladima,
• studentske udruge.

Konferencija je otvorena za javnost.

Prijavu za konferenciju možete pronaći ovdje.Top