Vijest
22.01.2019

Textile Science and Economy 2019 French-Croatian Forum

Textile Science and Economy 2019 French-Croatian Forum, međunarodna konferencija koju organizira Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji sa Zagrebačkim inovacijskim centrom (ZICER), Veleposlanstvom Francuske Republike u Republici Hrvatskoj i ENSAIT-om (Ecole Nationale Supérieure des Arts et Industries Textiles), održavati će se 23. i 24. siječnja 2019. u Zagrebu.

Glavna je tema ovogodišnjega TZG-a Trends and Future Directions in Textile Creativity, Innovation and Technology. Cilj je konferencije jačanje tekstilne zajednice približavanjem i umreživanjem znanstvenika i gospodarstvenika.

Konferencija će se održati na dvjema lokacijama: program prvoga dana (23. siječnja 2019.) u prostorijama Zagrebačkoga inovacijskoga centra ZICER (Avenija Dubrovnik 15, Zagrebački Velesajam, Paviljon 12, Zagreb), a drugoga dana (24. siječnja 2019.) na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilištu u Zagrebu (Prilaz baruna Filipovića 28a, Zagreb).

Konferencija Textile Science and Economy 2019 French-Croatian Forum svečano će biti otvorena  u srijedu 23. siječnja 2019. u 9 sati u Zagrebačkom inovacijskom centru. Uz rektora Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damira Borasa i prorektora za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije prof. dr. sc. Miljenka Šimpragu, očekuje se da će svečanom otvaranju nazočiti Veleposlanik Francuske Republike u Republici Hrvatskoj Nj. E. Philippe Meunier, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja dr. sc. Tome Antičić, načelnik sektora za industrijsku politiku Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Robert Blažinović, predsjednik Akademije tehničkih znanosti Hrvatske prof. dr. sc. Vladimir Andročec, zamjenik glavnoga direktora Hrvatske udruge poslodavaca Bernard Jakelić, pročelnik Gradskoga ureda za obrazovanje mr. sc. Ivica Lovrić, pomoćnica direktorice Sektora za industriju Hrvatske gospodarske komore Jagoda Divić, predsjednik uprave tvrtke Varteks d. d. mr.sc. Nenad Bakić, i dr.

Predstavljanjem trendova, istraživanjima, tehnologijama i inovacijama želja je organizatora promicati tekstilnu zajednicu razmjenom informacija i poticanjem međusobne suradnje, što će pridonijeti razvoju ovoga područja i gospodarstva općenito.

U sklopu programa TZG-a održat će se niz predavanja eminentnih hrvatskih i francuskih znanstvenika i stručnjaka te Science and Economy Fair, na kojem će biti predstavljeni projekti, patenti, inovacije i poslovne ideje znanstvenika i gospodarstvenika, kao i poslovanje tvrtki koje djeluju u tekstilnom području.

Na konferenciji će se okupiti velik broj znanstvenoistraživačkih institucija te gospodarskih subjekata i organizacija koje u sklopu svojega djelovanja obuhvaćaju područje tekstilne znanosti i tehnologije. Konferencija se održava u okviru programa obilježavanja 350 godina od utemeljenja Sveučilišta u Zagrebu.

Visoki pokrovitelji konferencije su Predsjednica Republike Hrvatske, Hrvatska gospodarska komora,  Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Hrvatska udruga poslodavaca, Akademija tehničkih znanosti Hrvatske i drugi.


Detaljan program konferencije Textile Science and Economy 2019 French-Croatian Forum i sve ostale informacije dostupni su na službenim mrežnim stranicama: http://tzg2019.org .Top