Vijest
19.12.2018

Potpisan Sporazum o izgradnji Studentskoga doma u Petrinji

Prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu i Ivo Žinić, župan Sisačko-moslavačke županije u utorak 18. prosinca 2018. u Velikom kabinetu sjedišta Županije u Sisku potpisali su Sporazum o izgradnji Studentskoga doma u Petrinji.

Sa Sveučilišta u Zagrebu uz rektora prisutni su bili članovi projektnoga tima prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije i izv. prof. dr. sc. Marko Badrić s Učiteljskoga fakulteta u Petrinji. Uz župana Žinića potpisivanju su prisustvovali njegovi zamjenici doc. dr. sc. Roman Rosavec (također član projektnoga tima) i Ivan Celjak.

Sporazumom je predviđeno da Sisačko-moslavačka županija izradi glavni projekt izgradnje Doma, a Sveučilište u Zagrebu prijavi projekt europskim fondovima za dobivanje novčanih sredstava.

Već je ranije dogovoreno da se Dom gradi na dijelu parcele Osnovne škole "Dragutin Tadijanović" u Petrinji, koja se nalazi u neposrednoj blizini Učiteljskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Županija je dala suglasnost na odluku školskoga odbora o dodjeli zemljišta. Dom će imati kapacitet od sedamdesetak kreveta i menzu te će uvelike pridonijeti boljem životnom standardu studenata te kvalitetnijim uvjetima studiranja.

Izjave potpisnika možete vidjeti OVDJE.Top