Vijest
05.12.2018

Rudari ophodari posjetili Sveučilište u Zagrebu

Rektor prof. dr. sc. Damir Boras i prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga primili su u utorak 4. prosinca 2018. ophodare - brucoše koji se primaju u rudarski stalež s Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u pratnji predstavnika Udruge Sretno! i predstavnika Fakulteta.


Svake godine, na blagdan ili uoči blagdana Sv. Barbare, zaštitnice rudara i opasnih zanimanja, kada se obilježava i Dan Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ophodari dolaze u posjet rektoru kako bi iskazali svoju zrelost i pripadnost akademskoj zajednici. Tom prigodom, ispred Rektorata svake godine otpjevaju akademsku himnu Gaudeamus igitur, a tijekom prijama prigodne rudarske pjesme.

U petak 7. prosinca 2018. održat će se i 33. tradicionalna manifestacija pod nazivom Skok preko kože pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Riječ je o događanju koji se održava svake dvije godine i simbolizira ulazak u rudarsku branšu.

Ophodari2018_uprava OPhodari2018_vani

 

 Top