Vijest
08.11.2018

Pjevački zbor 'Capella juris' Pravnoga fakulteta i Akademski muški zbor FER-a osvojili cijenjene nagrade

Pjevački zbor Pravnoga fakulteta u Zagrebu Sveučilišta u Zagrebu Capella juris na Natjecanju zborova i vokalnih sastava održanom 4. studenoga 2018. u KD 'Vatroslav Lisinski' osvojio je 1. mjesto u kategoriji mješovitih pjevačkih zborova i zlatnu plaketu. Također, Zbor je dobio izravan poziv za sudjelovanje na koncertu "Božić u Ciboni" i nastup u sklopu koncerta "Zlatni zborovi". Zlatnu plaketu osvojio je i Akademski muški zbor FER-a u kategoriji, muških i mješovitih zborova pod vodstvom maestra Josipa degl' Ivellija.

Na dva koncerta održana u sklopu Natjecanja nastupilo je više od 300 izvođača – 12 zbora i vokalnih sastava iz Zagreba i Hrvatske. Zborovi su se natjecali u pet kategorija – mješoviti zborovi, vokalni sastavi, dječji zborovi i zborovi mladih te slobodno vokalno višeglasje, a njihove izvedbe pratilo je stručno povjerenstvo u sastavu: Josip Jerković, Zdravko Šljivac i Luka Vukšić.


Capella juris je mješoviti pjevački zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji okuplja tridesetak studenata prava te prijatelja Fakulteta. U dvanaest godina postojanja Capella juris na mnoštvu različitih nastupa i gostovanja promiče ugled Pravnoga fakulteta te razvija glazbenu kulturu među akademskom zajednicom, istovremeno potičući prijateljska druženja među mladim ljudima. Zbor održava samostalne koncerte, tradicionalno po jedan u semestru, sudjeluje na zajedničkim koncertima, festivalima i smotrama, a također obilježava službena događanja i svečanosti. Svoju visoku umjetničku razinu Capella juris dokazuje uvijek iznova pohvalama i nagradama s domaćih i inozemnih natjecanja zborova. Od ove godine zborom ravna mladi maestro Davor Kelić, a svoju uspješnost dokazuje i osvojenom srebrnom plaketom na državnom natjecanju ''Zlatna lipa'' održanom u lipnju 2018. u Tuhlju.

Zbor prima i nove članove pa ako želite biti dio ove uspješne priče pozvani ste da obogatite svoju svakodnevicu pjesmom, novim prijateljstvima i pridružite se zboru! Probe se održavaju svaki ponedjeljak i srijedu od 20 do 22 sata, na adresi Ćirilometodska 4 (Gornji grad), a 12., 14. i 19.11. bit će održane i dodatne audicije u 19.30 sati. Glazbeno obrazovanje nije uvjet, potrebna je tek dobra volja!

Capella juris 2018Top