Vijest
06.11.2018

Prvi Dan karijera Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Prvi Dan karijera Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu pod nazivom WorkIn' Science – WISe održavat će se u srijedu 7.  studenoga 2018. od 10 do 18 sati, u zgradi Kemijskoga odsjeka PMF-a, Horvatovac 102a, Zagreb. Događanje Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu zajednički organiziraju motivirani studenti svih sedam odsjeka PMF-a i njihovi profesori i asistenti.


WISe
studentima PMF-a, kojih je gotovo 5000, omogućuje neposrednu komunikaciju s potencijalnim poslodavcima te dobivanje uvida u široki spektar poslova na kojima tijekom i nakon završetka studija mogu raditi biolozi, fizičari, geofizičari, geografi, geolozi, kemičari i matematičari.

Istodobno, u okviru programa WISe-a, tvrtke, institucije i udruge u čijim timovima rade stručnjaci prirodoslovno-matematičkih struka, dobivaju mogućnost predstaviti se studentima PMF-a. Na taj način WISe poslodavcima daje priliku za izravan kontakt i komunikaciju s budućim kandidatima za posao, kao i za širenje postojećih modela suradnje sa studentima kroz studentske prakse, što kasnije povećava njihovu mogućnost odabira najboljih i najmotiviranijih kandidata. Uz to, potencijalni će poslodavci na izložbenim prostorima studentima predstaviti svoju djelatnost i poslove namijenjene stručnjacima PMF-ovskih struka.

Osim kontakata s predstavnicima tvrtki, institucija i udruga, studenti će u sklopu okruglih stolova koji se organiziraju u okviru događanja WISe moći komunicirati i sa starijim kolegama sa svoga Fakulteta, sada već visokoobrazovanim stručnjacima, koji će s njima podijeliti svoja profesionalna iskustva.

Očekuje se da će na prvom Danu karijera Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu sudjelovati više od 400 studenata PMF-a, 50 tvrtki te više od 30 uspješnih bivših studenata.

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizira prvi Dan karijera s ciljem unaprjeđenja mobilnosti studenata na institucijskoj razini te kako bi se olakšala interakcija između studenta i poslodavaca. Također, PMF širu javnost, a napose buduće studente PMF-a, želi senzibilizirati za postojanje potrebe za magistrima edukacije iz područja prirodoslovnih struka tržišta rada, zbog čega su na prvi Dan karijera pozvani brojni profesori koji će sudjelovati na okruglim stolovima kako bi motivirali mlađe kolege za njihovo buduće profesorsko zvanje.

Osim redovitoga godišnjega održavanja Dana karijera, Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu u sljedećem razdoblju planira osnovati i Karijerni centar PMF-a.

Program prvoga Dana karijera Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu nalazi se na službenim stranicama događaja: wise.pmf.unizg.hr.Top