Vijest
10.10.2018

Studentski dani zdravlja - Zdravlje u centru

U sklopu promotivno - preventivnoga programa Zdravo Sveučilište, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i međunarodna udruga hrvatskih studenata medicine CroMSIC organiziraju prve Studentske dane zdravlja – Zdravlje u centru 16. i 17. listopada 2018. u Studentskom centru od 11 do 18 sati. Dolaskom brojnih studenata početkom akademske godine u grad Zagreb kao najveće akademsko središte u Hrvatskoj želja je pružiti im mogućnost da na jednom mjestu dobiju razne informacije o zdravlju, steknu određene praktične vještine koje im mogu pomoći te podignu svijest o važnosti brige za zdravlje.

Cilj programa je educirati studente o različitim aspektima zdravlja kako bi na vrijeme stekli pravilne životne navike i dobili potrebno znanje. U tom izrazito brzom, burnom i za neke stresnom periodu života često zaboravimo misliti na sebe te je važno znati kako si možemo pomoći. Ulaganjem u sebe sada puno pomažemo svom tijelu i duhu za budućnost i izazove koji su postavljeni pred nas. U Studentskim danima zdravlja sudjeluju studentske udruge i sekcije Medicinskoga, Stomatološkoga, Farmaceutsko-biokemijskoga, Prehrambeno-biotehnološkoga te Kineziološkoga fakulteta. Okupljanjem studenata raznih područja želja je dati cjelokupnu sliku zdravlja te pokazati kompleksnost koja se iza nje krije.

Kako pružiti prvu pomoć? Kako spremiti zdrav, brz i povoljan obrok? Što je to mentalno zdravlje? Kako mogu sam izvoditi vježbe istezanja i za ravna leđa? Kako imati lijep osmijeh i zdrave zube? Koliko su opasni dodaci prehrani i energetska pića? Koje su sve vrste kontracepcija i kako se zaštiti? Želiš znati koliki ti je tlak i šećer u krvi? Kako se obavlja samopregled dojki i što treba znati o karcinomu testisa?
Na 9 različitih postaja nudimo vam priliku da sve ovo doznate i naučite. Razni modeli na kojima će se moći vježbati, pregledi, savjeti, preporuke, natjecanja te kvizovi upotpunit će ovaj događaj te vam pružiti priliku da uradite nešto za sebe.

Više informacija na Facebooku.Top