Vijest
10.07.2018

Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrade 'Inovacija godine' za 2017.

Udruga inovatora Hrvatske objavila je Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu godišnje nagrade Inovacija godine za 2017. godinu. Nagrada je ustanovljena u cilju unaprjeđenja i promicanja inovatorstva i inovativnoga djelovanja te podizanja inovativnosti i konkurentnosti gospodarstva Republike Hrvatske, a Udruga inovatora Hrvatske tradicionalno je dodjeljuje na prigodnoj svečanosti upriličenoj povodom obilježavanja Dana hrvatskih inovatora.

Nagrada se dodjeljuje za komercijaliziranu inovaciju inovativnim pojedincima, državljanima Republike Hrvatske ili autorskim timovima čiji su članovi državljani Republike Hrvatske. Inovacije i tehnološki razvoj ključni su za postizanje najkompetitivnijega i najdinamičnijega gospodarstva temeljenoga na znanju, odnosno u stvaranju inovativnoga gospodarstva koje se temelji na visokom obrazovanju i istraživanjima na javnim znanstvenim institucijama. Inovacije su ključni element povezivanja i transfera tehnologije iz akademske u industrijsku zajednicu.

Akademska zajednica, unatoč deficitu ulaganja u znanost, trudi se i postiže velike uspjehe u inovacijama na svjetskoj razini. Primjerice, u samo protekle tri godine inovativni projekti Sveučilišta u Zagrebu ostvarili su iznimno značajne uspjehe i priznanja na međunarodnim izložbama - osvojeno je čak 80 nagrada! Ti uspjesi inovativnih projekata pokazatelj su kako akademska zajednica ima ljude koji su iznimno konkurentni u svjetskom znanstvenom, istraživačkom i obrazovnom prostoru.

Prijave su otvorene do 3. rujna 2018. do 16 sati.

Javni poziv

Obrazac prijave

Pravilnik o dodjeliTop