Vijest
22.05.2018

Dan doktorata na Medicinskom fakultetu

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, koji je prije pola godine zaokružio prvih stotinu godina postojanja, sada već tradicionalno po sedmi puta organizira 'Dan doktorata'. Smotra doktorskih disertacija i zanimljivih predavanja održavat će se u prostorijama Medicinskoga fakulteta (Šalata 3b) 25. svibnja 2018. od 10 sati.

Radni dio 'Dana doktorata' održat će se u najstarijoj dvorani Fakulteta koja je ispratila stotinu generacija liječnika od kojih su neki stekli svjetsku slavu i tako ponijeli glas Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu među svjetsku znanstvenu elitu. Očekuje se veliki interes mladih znanstvenika s područja biomedicine i zdravstva, ali i šire. U manifestaciji će sudjelovati 150 doktoranada s prijavljenim temama svojih disertacija. Najbolje disertacije kolege će imati prilike prezentirati usmeno u obliku predavanja.

Ove godine dojam će upotpuniti dvije cijenjene strane predavačice: Anna Hoerder Suabedissen sa Sveučilišta Oxford, koja će govoriti o novim spoznajama na području ranoga razvitka mozga i Marija Balić sa Sveučilišta u Grazu, koja će govoriti o novim metodama u dijagnostici raka (tzv. tekuća biopsija). Navedene gošće vrhunske su međunarodne znanstvenice, a u sklopu svojih predavanja govorit će o najnovijim dostignućima i spoznajama iz područja neuroznanosti i istraživanja tumora.

Pokazalo se da su ovakve manifestacije važne jer nakon što je Medicinski fakultet prvi počeo obilježavati Dan doktorata, ubrzo su to počeli činiti i ostali fakulteti Sveučilišta u Zagrebu. To je dan svečanosti znanosti i znanstvenih istraživanja, dan suradnje i susret kolega, znanstvenika i prijatelja.

ProgramTop