Vijest
19.02.2018

Dan dobrodošlice/Welcome Day za strane studente Sveučilišta u Zagrebu

Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu u petak 23. veljače 2018. organizira Dan dobrodošlice/Welcome Day za strane studente koji na Sveučilište u Zagrebu dolaze na studijski boravak u ljetnom semestru akademske godine 2017./18. Dan dobrodošlice održat će se u Velikoj dvorani (81) Arhitektonskoga, Geodetskoga i Građevinskog fakulteta na adresi Fra Andrije Kačića Miošića 26, a započet će pozdravnim govorom prof. dr. sc. Nevenke Čavlek s Ekonomskoga fakulteta.

Djelatnici Ureda za međunarodnu suradnju predstavit će Sveučilište u Zagrebu, mogućnosti studiranja stručnih programa na engleskom jeziku na Sveučilištu, učenje hrvatskog jezika za strance i sl. Hrvatski studenti iz udruge Erasmus Student Network Zagreb (ESN Zagreb) predstavit će što znači živjeti i studirati u Zagrebu te će upoznati studente s aktivnostima koje će tijekom semestra organizirati za strane studente kao što su izleti, zajednička druženja, učenje stranih i hrvatskog jezika i sl. Aktivnosti udruge ESN Zagreb sufinancira Sveučilište u Zagrebu iz europskoga projekta Erasmus+ mobilnost.

U ljetnom semestru ak. god. 2017./2018. na Sveučilištu u Zagrebu će u sklopu programa Erasmus+ mobilnost i programa bilateralne međusveučilišne razmjene studirati oko 340 stranih studenata, od čega 328 studenta iz programa Erasmus+ mobilnost (programske zemlje unutar EU i partnerske zemlje izvan EU). Većina studenata studirat će na Ekonomskom fakultetu (69) te na Pravnom (52) i Filozofskom fakultetu (38). Najviše studenata dolazi iz Njemačke i Francuske, a zatim iz Poljske i Španjolske.

Ured za međunarodnu suradnju će od 19. do 25. veljače 2018. organizirati i Tjedan dobrodošlice (Welcome Week) za dolazne strane studente sa sljedećim aktivnostima: stručno vodstvo kroz kulturno i povijesno središte grada Zagreba te predavanja na Sveučilištu o hrvatskoj kulturi i baštini, hrvatskom obrazovnom sustavu, religijskoj baštini, kulturološkom šoku i procesu akulturacije. U programu je i orguljaški koncert u Crkvi sv. Marka te jednodnevni izlet u Varaždin.

Svim studentima i nastavnicima Sveučilišta u Zagrebu želimo uspješan ljetni semestar. Top