Vijest
13.02.2018

U auli Sveučilišta u Zagrebu održana konferencija "Budućnost Europe"

U organizaciji Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Ureda u Zagrebu Zaklade Hanns Seidel, uz potporu Veleposlanstva Slovenije i Francuske te pokroviteljstvo Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske 9. veljače u auli Sveučilišta u Zagrebu održana je konferencija Budućnost Europe. U realizaciji Konferencije i radionice na Fakultetu političkih znanosti sudjelovali su članovi Diplomatskoga kluba FPZG.

Na konferenciji su o izazovima koji stoje pred europskom zajednicom, zajedničkim vrijednostima i idealima, kao i mogućnostima jačanja suradnje u brojnim područjima politika govorili mr. sc. Marija Pejčinović Burić, ministrica vanjskih i europskih poslova RH, prof. dr. sc. Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu, mr. sc. Branko Baričević, voditelj Predstavništva Europske komisije, dr. sc. Klaus Fiesinger iz Zaklade Hanns Seidel, Markus Ferber, zastupnik u Europskom parlamentu, Nj. E. Smiljana Knez, veleposlanica Republike Slovenije, dr. sc. Sebastian Maillard, direktor pariškoga Instituta Jacques Delors, dr. sc. Arnold Kammel, direktor austrijskoga Instituta za europsku i sigurnosnu politiku i doc. dr. sc. Đana Luša s Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

U okviru projekta na Fakultetu političkih znanosti dan ranije održana je radionica na kojoj je pedesetak studenata raspravljalo o pet scenarija iz Bijele knjige o budućnosti Europe:
- ne odustajemo
- samo zajedničko tržište
- oni koji žele čine više
- činiti manje, a učinkovitije
- zajedno činimo više

U organizaciji radionice i konferencije sudjelovali su članovi Diplomatskog kluba FPZG.

FPZG_aula_veljaca2018
Top