Vijest
07.02.2018

Tradicionalna cestovna utrka "162 stube" 10. veljače

I ove godine SportMEF, studentska udruga Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s drugim studentskim udrugama Fakulteta, organizira cestovnu utrku 162 stube. Ovaj, sada već tradicionalni projekt, osmišljen je s ciljem osvješćivanja javnosti da je tjelesna aktivnost jedan od najučinkovitijih načina borbe protiv kardiovaskularnih, ali i drugih bolesti te iniciranja kretanja kao jednoga od osnovnih čimbenika zdravlja. Svrha utrke je promicanje održavanja fizičkoga zdravlja, koje tako potiče i mentalno zdravlje.

Staza je duga 4500 metara, a proteže se preko Mesićeve, Grškovićeve i Rockfellerove ulice. Tako utrka povezuje dvije temeljne zdravstvene institucije: Medicinski fakultet i Školu narodnog zdravlja "Andrija Štampar". Utrka je posebna jer su u stazu uključene stube, njih 162, poznate kao Schlosserove stube. Staza nije duga, ali je zbog svoje neravne konfiguracije dobar trening za iskusnije trkače. Ako pak trkač nije najbolje kondicijski pripremljen, može je i prohodati, a ipak će nešto učiniti za svoje zdravlje.

Utrka ima i edukativni karakter stoga će ove godine svoj rad predstaviti studenti Medicinskoga fakulteta iz kardio-sekcije, Stepp (Studentska Ekipa Prve Pomoći), Sekcije za zdravu prehranu te sekcije Fiziologije sporta u suradnji sa Skecijom za neuroznanost.

Utrka će se održati u subotu 10. veljače 2018. Start utrke je u 12 sati ispred glavne zgrade Medicinskoga fakulteta, Šalata 3b.

Sudjelovati u utrci mogu svi građani koji žele nešto učiniti za svoje zdravlje i kardiovaskularni sustav, a sudjelovanje je potpuno besplatno. Prijave sudionika primaju se ispred dekanata Medicinskog fakulteta od 8 do 11.30 sati, a moguće su i putem http://grabarsport.hr/trcanje/.

  • 08.00 – 11.30 Prijave i dodjela startnih brojeva
  • 12.00 Start utrke
  • 13.30 Dodjela nagrada prvoplasiranima

Nakon završetka utrke pri vraćanju startnoga broja sudionici dobivaju paket (majica s logom utrke i okrjepa).

 Top