Vijest
30.01.2018

Tribina 'Priznavanje neformalnog obrazovanja kao katalizator cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih'

U četvrtak 8. veljače 2018. u 10.30 sati u prostorijama Predstavništva Europske komisije (Ulica Augusta Cesarca 4-6) u organizaciji Sveučilišnog računskog centra Sveučilišta u Zagrebu održat će se tribina pod nazivom "Priznavanje neformalnog obrazovanja kao katalizator cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih".

Moderatorica događanja je Sandra Kučina Softić, pomoćnica ravnatelja Srca za obrazovanje i podršku korisnicima koja će ujedno sudionicima tribine predstaviti Erasmus+ projekt ReOPEN.

Na zajedničkoj raspravi bit će govora o programima neformalnoga obrazovanja te kako njihovim priznavanjem povećati kompetencije i zapošljivost ljudi u Hrvatskoj čija je stopa sudjelovanja u obrazovanju odraslih među najnižima u Europi. Također, sudionici panel-rasprave pokušat će odgovoriti na pitanja:
- Može li problem slabog sudjelovanja odraslih u cjeloživotnom obrazovanju riješiti novi Zakon o obrazovanju odraslih?
- Što donose Izmjene i dopune zakona o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru vezano uz Pravilnik za vrednovanje neformalnog i informalnoga učenja?
- Koje su prepreke obrazovanju odraslih i na koji način se planira povećati sudjelovanje odraslih u programima obrazovanja?
- Koliko poslodavci prepoznaju i priznaju stjecanje potrebnih kompetencija i vještina zaposlenika kroz neformalno obrazovanje?

U panel-raspravi će sudjelovati prof. dr. sc. Ružica Beljo-Lučić, predsjednica Nacionalnog vijeća za razvoj ljudskih potencijala, Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Marijana Đuzel, direktorica ljudskih potencijala i organizacije tvrtke Ericsson Nikola Tesla i Nataša Novaković, direktorica za radne odnose i ljudske potencijale Hrvtaske udruge poslodavaca.

Sudjelovanje možete potvrditi do ponedjeljka 5. veljače 2018. na ceu@remove-this.srce.hrTop