Vijest
04.08.2017

Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrade 'Inovacija godine' za 2016.

Udruga inovatora Hrvatske objavila je Javni poziv za podnošenje prijedloga za dodjelu godišnje nagrade Inovacija godine za 2016. godinu. Nagrada je ustanovljena u cilju unaprjeđenja i promicanja inovatorstva i inovativnoga djelovanja te podizanja inovativnosti i konkurentnosti gospodarstva Republike Hrvatske, a Udruga inovatora Hrvatske tradicionalno je dodjeljuje na prigodnoj svečanosti upriličenoj povodom obilježavanja Dana hrvatskih inovatora.


Nagrada se dodjeljuje za komercijaliziranu inovaciju inovativnim pojedincima, državljanima Republike Hrvatske ili autorskim timovima čiji su članovi državljani Republike Hrvatske. Inovacije i tehnološki razvoj ključni su za postizanje najkompetitivnijega i najdinamičnijega gospodarstva temeljenoga na znanju, odnosno u stvaranju inovativnoga gospodartsva koje se temelji na visokom obrazovanju i istraživanjima na javnim znanstvenim institucijama.

Akademska zajednica, unatoč deficitu ulaganja u znanost, trudi se i postiže velike uspjehe u inovacijama na svjetskoj razini. Primjerice, u samo protekle dvije godine inovativni projekti Sveučilišta u Zagrebu ostvarili su iznimno značajne uspjehe i priznanja na međunarodnim izložbama. Osvojene su čak dvije Grand Prix nagrade te osamnaest zlatnih, devetnaest srebrnih i devet brončanih medalja. Ti uspjesi pridonose, ne samo promicanju treće misije Sveučilišta u Zagrebu, nego i razvoju, popularizaciji i promicanju inventivnoga rada s ciljem stvaranja modernoga sveučilišta.

Prijave su otvorene od 5. srpnja do 1. rujna 2017. do 16 sati.

Javni poziv

Obrazac prijave

Pravilnik o dodjeliTop