Vijest
13.03.2017

16. Tjedan mozga

Hrvatski institut za istraživanje mozga (HIIM) Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatsko društvo za neuroznanost (HDN), kao pridruženi članovi i partneri European Dana Alliance for the Brain (EDAB-a), i ove su godine od 13. do 19. ožujka 2017. glavni organizatori Tjedna mozga u Hrvatskoj, uz suorganizaciju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Znanstvenog centra izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost.

Obilježavanju će se pridružiti medicinski fakulteti i sveučilišne klinike u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku te mnoge udruge, škole i druge javne ustanove, a cilj je upoznati širu javnost sa značenjem istraživanja mozga u 21. stoljeću – Stoljeću uma.

Ove godine posebno će biti obrađene sljedeće teme:

1. Prve tri godine života: razvoj mozga djeteta
2. Mozak i prostor

Događanje je dio inicijative organizacije Dana Alliance for Brain Initiatives za popularizaciju znanja o funkcijama mozga, kao i popularizaciju neuroznanosti. Kampanja poznata u svijetu kao Brain Awareness Week provodi se u Hrvatskoj već 16. godinu u mjesecu ožujku pod nazivom Tjedan mozga. Zadnjih godina Tjedan mozga u Europskoj uniji koordinira i krovna udruga FENS (Federation of European Neuroscience Societies).

Priopćenje za medije

Opširnije o temama na mrežnim stranicama Hrvatskoga instituta za istraživanje mozga.

16. Tjedan mozga_posterTop