Vijest
15.03.2016

Sveučilišni kampus Varaždin ulazi u treću fazu - osigurano 141,5 milijuna kuna za studentski dom

Projektni prijedlog Sveučilišni kampus Varaždin, faza III – studentski dom s pratećim sadržajima prošao je šestu i posljednju fazu postupka dodjele bespovratnih sredstava, stoga je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u ulozi upravljačkoga tijela za operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. donijelo Odluku o financiranju u iznosu od 141.590.368,42 kn.


Ovom financijskom injekcijom Studentski centar Varaždin Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj bi godini 2017./2018. trebao dobiti novi studentski dom - jedan od najmodernijih u ovom dijelu Europe - sa 600 novih kreveta, ali i brojnim popratnim sadržajima. "Ovo je školski primjer kako se može", rekao je Nenad Milijaš, ravnatelj Studentskoga centra Varaždin, te najavio i otvaranje novih 11 radnih mjesta.

Prema njegovim riječima, novi će dom koristiti brojne nove tehnologije, pa će tako na krovu biti postavljeni solarni paneli, prikupljat će se kišnica za ispiranje toaleta, ali i zalijevanje trave, izgradit će se i podzemna garaža sa 118 parkirališnih mjesta te vanjsko parkiralište s još 167 mjesta, od kojih dva za automobile na električni pogon. Osiguran je i prostor za parkiranje čak 340 bicikala, za praonicu rublja, ambulantu, studentski klub, dvorište i sportske terene. Sobe će biti jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne, a u sklopu doma nalazit će se i sobe za osobe s invaliditetom te jedan apartman s četiri ležaja i vlastitom kupaonicom.

SC Varazdin_studentski dom_2016. SC Varazdin_studentski dom_soba_2016.

Na zemljištu bivše vojarne, koje je Grad Varaždin darovao 2012., dvije godine poslije izgrađen je studentski restoran i projektiran novi dom, za što je iz Fonda za tehničku pomoć Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta izdvojeno 678.750 kuna. Prošle godine dobivena je građevinska dozvola za dom, ispunjena je prijava na Poziv za EU sredstva te je raspisana javna nabava za građevinsko-obrtničke radove i stručni nadzor.Top