Vijest
14.03.2016

Sadnice stabala ususret Europskim sveučilišnim igrama Zagreb - Rijeka 2016.

Ususret Europskim sveučilišnim igrama Zagreb – Rijeka 2016., gradonačelnik Milan Bandić, ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Predrag Šustar, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i predsjednik Organizacijskoga odbora Igara doc. dr. sc. Zrinko Čustonja posadili su prvo od 300 stabala koja simboliziraju europska sveučilišta čiji će studenti sudjelovati na sportskom natjecanju u srpnju.

"Grad Zagreb je, uz 300 simboličnih stabala, donirao još 200 sadnica radi oplemenjivanja flore i faune oko Jarunskoga jezera", rekao je zagrebački gradonačelnik Bandić. "Ideali koji promoviraju visoko obrazovanje i ekologiju najbolja su poruka kako razmišljamo o budućim generacija te na taj način Zagreb iznova pokazuje da je istinska europska metropola", istaknuo je gradonačelnik.

"Drvored koji će trajno ostati ovdje, na jednom od najljepših mjesta gdje se okupljaju mladi pokazuje koliko nam znači sveučilišni grad Zagreb", zaključio je rektor Boras te dodao kako će mladi ljudi iz svih dijelova Europe imati priliku iskusiti gostoljubivost glavnoga grada.

Zahvalivši svima na potpori projektu, u koji je od samih početaka uključen gradonačelnik Milan Bandić, ujedno i pokrovitelj Igara, predsjednik organizacijskoga odbora ESI-ja 2016. Zrinko Čustonja istaknuo je kako će danas posađena stabla biti dostojan spomen na taj značajan sportski događaj.

Sadnja stabala_ESI2016

Sadnji stabala nazočili su i brojni proslavljeni hrvatski sportaši: košarkaši Cibone, nogometaši  Dinama, rukometašice Lokomotive i rukometaši Zagreba, zatim zlatni veslači braća Sinković, plivač Alexei Puninski, kanuisti Nikica Ljubek i Tomislav Crnković, karatistica Ana Marija Čelan, gimnastičar Marijo Možnik, atletičarke Ivana Brkljačić i Sandra Perković…
U Zagrebu i Rijeci natjecat će se oko pet tisuća sportaša, koji dolaze s 300 sveučilišta iz 45 europskih zemalja, u 21 sportskoj disciplini.Top