Vijest
10.03.2016

Dan otvorenih vrata na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman"

U subotu 19. ožujka 2016. u vremenu od 10 do 14 sati na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" (HVU) održat će se Dan otvorenih vrata. Uz kraću prezentaciju sveučilišnih studijskih programa Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje svi posjetitelji upoznat će se s programom Kadet, uvjetima i načinu upisa, kadetskim obvezama i pravima, akademskim školovanjem i vojnom obukom.


Predviđen je obilazak važnijih objekta u vojarni (smještajni objekti, sportski kapaciteti, restoran, knjižnica, kapelica) te razgled vojnoga naoružanja i taktičko-tehničkoga zbora. Bit će prilike i za razgovor s kadetima koji će posjetitelje dočekati na svakoj radnoj točki.

U sklopu Dana otvorenih vrata predstavit će se i program školovanja za vojnog pilota. Posjetitelji će imati priliku razgledati pilotsku kabinu borbenog aviona MIG-21 te iskušati svoje sposobnosti na simulatoru letenja koji uključuje originalno pilotsko sjedište borbenog aviona MIG-21.

Pozivamo sve zainteresirane da se najkasnije do 16. ožujka 2016. prijave za sudjelovanje putem obrasca.

Molimo sve prijavljene posjetitelje da 19. ožujka najkasnije do 9.45 sati budu na HVU (Ilica 256 b) i da sa sobom ponesu identifikacijsku ispravu. Budući da je broj mjesta ograničen zainteresirani će moći sudjelovati u aktivnostima Dana otvorenih vrata i u drugoj polovici travnja.Top