Vijest
29.02.2016

Dan inženjera Republike Hrvatske 2. ožujka

Hrvatski inženjerski savez (Croatian Engineering Association) u suradnji s Akademijom tehničkih znanosti Hrvatske obilježit će Dan inženjera Republike Hrvatske u srijedu 2. ožujka 2016. u 12 sati u dvorani D1 Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (Unska 3).

 


Dan inženjera Republike Hrvatske obilježava se na dan kad je 1878. osnovan "Klub inžinirah i arhitektah u Zagrebu", preteča Hrvatskog inženjerskog saveza. Ove godine Dan je osmišljen u cilju promicanja strateškoga pristupa energetskom razvoju, nastojeći usuglasiti prioritete u djelovanju i razvoju energetike u Hrvatskoj.

Uz pozdravne govore i uvodna izlaganja domaćina: prof. dr. sc. Vjere Krstelj, predsjednice Hrvatskog inženjerskoga saveza, prof. dr. sc Mislava Grgića, dekana Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i prof. dr. sc. Vladimira Andročeca, predsjednika Akademije tehničkih znanosti Hrvatske, neke od tema predavanja bavit će se planovima i predviđenjima hrvatske energetike, mogućnostima izbijanja energetske krize, zelenoj gradnji i slično.

Sa Sveučilišta u Zagrebu događanju će prisustvovati prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije.

Pozivnica s programom

 Top