Vijest
23.02.2016

BIOUmrežavanje - radionica za istraživače, inovatore i poduzetnike 26. veljače

Kako bi se posjetiteljima približila vizija i misija te dugoročni i kratkoročni planovi BIOCentra - inkubacijskoga centra za bioznanosti i komercijalizaciju tehnologije organizirana je u petak 26. veljače 2016. u 10 sati radionica u sklopu programa BIOUmrežavanja. Događaj će obuhvatiti predstavljanje ciljeva rada, usluga, programa i mogućnosti koje BIOCentar može ponuditi istraživačima, inovatorima i poduzetnicima, s posebnim naglaskom na mogućnosti suradnje u okviru projekata financiranih iz fondova Europske unije. Uvodni govor te kratko predavanje o potencijalima transfera tehnologije i iskustvima održat će prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon kratkog predstavljanja, posjetiteljima će se omogućiti obilazak BIOCentra, koji će biti popraćen neslužbenim druženjem kao sastavnicom BIOUmrežavanja.

Inkubacijski centar za bioznanosti i komercijalizaciju tehnologije BIOCentar otvorio je svoja vrata u rujnu 2015. Osmišljen je kao mjesto poticanja i ostvarivanja uspješne suradnje između znanstvenih istraživanja i gospodarstva te tehnologijske infrastrukture i novih biotehnoloških tvrtki u procesu razvoja novih proizvoda. Imajući u vidu njegovu ulogu, prostor BIOCentra opremljen je specijaliziranom laboratorijskom infrastrukturom predviđenom za razvoj biotehnoloških start-up kompanija, postojećih kompanija te istraživačkih projekata.

BIOcentar se nalazi u sklopu Znanstveno-učilišnog kampusa Borongaj, na adresi Borongajska cesta 83 H.

Za dodatne informacije, pozivamo vas da posjetite stranicu www.biocentre.hr.



Top