Vijest
23.02.2016

Okrugli stol "Doktori znanosti: ključni faktor bržeg gospodarskog rasta?"

U okviru Simpozija studenata doktorskih studija Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (Horvatovac 102a, dvorana P-1) u petak 26. veljače 2016. u 17.30 sati održat će se okrugli stol na temu suradnje doktora prirodnih znanosti i gospodarstva.

 


Sudionici okrugloga stola pod nazivom "Doktori znanosti: ključni faktor bržeg gospodarskog rasta?" bit će voditelji doktorskih studija Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta, predstavnici Sveučilišta u Zagrebu te predstavnici tvrtki koje su do sada ostvarile neformalnu suradnju s PMF-om. Na skupu će se pokušati dati odgovori na pitanja kako poboljšati suradnju između doktorskih studija PMF-a i hrvatskoga gospodarstva te na koji način doktori mogu postati nositelji transfera tehnologije u području prirodoslovlja, matematike i biomedicine.

Okrugli stol moderirat će prof. dr. sc. Dubravka Hranilović, prodekanica za znanost i doktorske studije PMF-a, a neke od tvrtki koje su potvrdile sudjelovanje su: Pliva Hrvatska d. o. o., INA - Industrija nafte d. d., Belupo d. d., Genera d. d., Fidelto d. o. o., Cromaris d. d., HEP d. d., Končar - Elektroindustrija d. d., Hrvatske vode i drugi.

Otvaranje Simpozija počinje u 9 sati, a sudionici će se moći upoznati s ustrojem doktorskih studija na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, zatim slijedi predstavljanje svakoga studija pojedinačno.

Više o Simpoziju i cjelodnevnom programu možete saznati ovdje.Top