Vijest
15.01.2016

Otvorenje studentskoga natjecanja za pravnike 'Moot Court Croatia 2016.'

Otvorenje Moot Court Croatia, natjecanja u obliku simuliranoga suđenja u organizaciji studentske udruge eSTUDENT, održava se u petak 15. siječnja 2016. u 18 sati paralelno na pravnim fakultetima Sveučilišta u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu. Na svečanim predstavljanjima zainteresirani studenti dobit će sve informacije o prijavi na natjecanje kao i o ovogodišnjem hipotetskom slučaju.

Moot Court Croatia održava se već četvrtu godinu zaredom, a to je ujedno jedino takvo natjecanje na hrvatskom jeziku te po hrvatskim pozitivnim propisima. Natjecanje se sastoji od pisanja podnesaka o hipotetskom slučaju, a 16 najboljih ekipa dobiva priliku usmeno raspravljati pred sudskim panelom. Na natjecanje se mogu prijaviti studenti prava treće i viših godina studija.

Sudjelovanje u natjecanju studentima omogućuje stjecanje vrijednoga iskustva rada u timu, istraživanja slučaja te unapređenje osobnih i profesionalnih sposobnosti. Najbolje ekipe očekuju vrijedne nagrade u obliku praksi, edukacija i vrijednih knjiga pravne tematike.

Više informacija o samom natjecanju, dodatne mogućnosti za sudionike te pravila sudjelovanja možete pronaći na službenim mrežnim stranicama udruge eSTUDENT.Top