Vijest
14.01.2016

'Do Amerike i nazad – hrvatsko, američko i životno obrazovanje' - poziv na predavanje

Odjel za obrazovanje Hrvatske sekcije IEEE-a (Institute of Electrical and Electronics Engineers) poziva vas na predavanje "Do Amerike i nazad – hrvatsko, američko i životno obrazovanje" koje će održati doc. dr. sc. Dubravko Babić sa Zavoda za radiokomunikacije Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u ponedjeljak 18. siječnja 2016. u 18 sati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva.


Predavanje i diskusija tražit će odgovore na pitanja o razlikama u obrazovanju budućih inženjera u Hrvatskoj i SAD-u te stvarnim potrebama budućih inženjera:
- Što sam dobroga dobio na FER-u, a što u SAD, a trebalo mi je u karijeri?
- Što je pozitivno na fakultetima u SAD-u?
- Što niti jedan fakultet ne može dati, a važno je? Kako se mogu steći te kompetencije?
- Koja je razlika između mladih inženjera obrazovanih u Hrvatskoj i onih u SAD-u?
- Kako industrija u SAD-u utječe na sveučilište i kako pomaže u razvoju potrebnih kadrova?
- Što bi industrija u realnim hrvatskom uvjetima mogla i trebala napraviti kako bi utjecala na hrvatska sveučilišta i kako bi im pomogla?

O predavaču: doc. dr.sc. Dubravko Babić diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, a magistrirao i doktorirao na Sveučilištu u Kaliforniji u Santa Barbari na temu izrade elektroničkih i optičkih komponenti za komunikacijske primjene. Veći dio karijere proveo je u Silicijskoj dolini u Kaliforniji, radeći za Avantek, Inc. i Hewlett-Packard, Inc. kao inženjer elektrotehnike te kao osnivač i suosnivač tri start-up poduzeća: Alvesta Corporation, Group4 Labs i Eridan Communications. Također, niz godina vodio je i vlastitu savjetodavnu tvrtku u kojoj je, uz tehnološki konzalting u Kaliforniji i Izraelu, radio i kao sudski vještak za intelektualno vlasništvo. Od 2012. radi na Zavodu za radiokomunikacije FER-a u Zagrebu. Objavio je više od 120 publikacija u časopisima i na međunarodnim konferencijama te posjeduje 28 odobrenih američkih patenata. Profesionalni interes mu je tehnologija mikrovalnih i optičkih komunikacija.

Predavanje će se moći pratiti i internetskim putem na adresama:

http://mediaserver.lss.hr:4444/IEEE-E25 (radi na svim operativnim sustavima)

mms://mediaserver.lss.hr/IEEE-E25 (radi isključivo na Windows OS-u)

Za detalje oko praćenja prijenosa i gledanja snimki možete pogledajte ovdje:

http://www.ieee.hr/ieeesection/odjeli_chapteri/e25?@=2fjrq#news_11047Top