Vijest
12.01.2016

Dodijeljena je 'Nagrada Srećko Jelenić' za najboljega predavača iz područja biologije

U prosincu 2015. na Biološkomu odsjeku Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu dodijeljena je druga Nagrada Srećko Jelenić za najboljega predavača iz područja biologije u osnovnim i srednjim školama u Republici Hrvatskoj.

Dobitnik Nagrade Srećko Jelenić je Zvonko Ternjej iz virovitičke Gimnazije Petra Preradovića.

Vijeće Biološkoga odsjeka Prirodoslovno-matematičkoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu ustanovilo je Nagradu Srećko Jelenić za najboljega predavača iz područja biologije u svrhu poticanja kvalitete nastave biologije. Nagrada je ustanovljena u spomen na doc. dr. sc. Srećka Jelenića koji je godinama među studentima Biološkoga odsjeka glasio za jednoga od najboljih predavača, zbog čega mu je 2007. i uručena nagrada studenata biologije za najboljega nastavnika.

Svečanoj dodjeli nagrade nazočili su rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, dekan Prirodoslovno-matematičkog fakulteta prof. dr. sc. Zoran Curić, predstavnici Gimnazije Petra Preradovića i obitelj Srećka Jelenića te studenti i nastavnici Biološkoga odsjeka. Nakon svečanosti dodjele, profesor Ternjej održao je predavanje o prirodi kao nadahnuću za učenička biološka istraživanja.

Predanost profesora Ternjeja nastavničkomu pozivu pokazuju desetljeća koja je uložio u rad s učenicima; bio je mentor učenicima na županijskim i državnim natjecanjima te član Državnoga povjerenstva za natjecanja iz biologije. Dobitnik je mnogih nagrada i zahvalnica, među kojima je značajnije Ministrovo priznanje iz 2000. za uspješan, kvalitetan i kreativan rad te Nagrada iz 2012. za NajMentora koju dodijeljuje INA na prijedlog studenata prirodoslovnih fakulteta. Potonja nagrada pokazuje da ga učenici pamte i kada odu na daljnje školovanje.

A o tome kakvo poštovanje uživa među onima koji su još u gimnaziji ukazuje i činjenica što je njegovu kandidaturu podržalo 103 učenika, odnosno oko četvrtina svih učenika Gimnazije Petra Preradovića.

Čestitamo profesoru Ternjeju na osvojenoj nagradi!Top