Vijest
21.12.2015

'Medicinari velikog srca'

Hvalevrijedna akcija koju su samoinicijativno poduzeli studenti Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu rezultirala je prikupljanjem darova za svako dijete u Klinici za dječje bolesti Zagreb, tzv. Klaićevoj bolnici.


Božićno vrijeme je vrijeme darivanja, dijeljenja i zajedništva, i zato su ove godine u akciji Medicinari velikog srca studenti Medicinskoga fakulteta pokrenuli zajedničku priču prikupljanja darova kako bi razveselili mališane i uljepšali im božićne i novogodišnje blagdane koje moraju provesti u bolničkom krevetu. U akciju, koja je pokrenuta na inicijativu studentskoga dijela uredništva službenih mrežnih stranica Medicinskoga fakulteta - STUDMEF-a, uključile su se sve studentske sekcije i udruge.

Akcija je prikupljanja darova, uz potporu Uprave Fakulteta, započela u utorak 15. prosinca. U samo nekoliko dana, do petka 18. prosinca, prikupljeno je dovoljno darova tako da će studenti moći darovati svako dijete u Klaićevoj. Na poziv studenata, uz sjajan odaziv, akciji su se priključili i nastavnici Medicinskoga fakulteta. Osobito motivirani bili su nastavnici iz Škole narodnoga zdravlja "Andrija Štampar", ali i nastavnici drugih katedri također su pridonijeli odličnim rezultatima provedene akcije.

S obzirom na sjajan odaziv kao i na zamolbu brojnih nastavnika, organizatori su akciju produljili do ponedjeljka 21. prosinca, kako bi svi koji to još žele mogli darovati mališane. S dodatno prikupljenim darovima studenti planiraju razveseliti i mališane na malim dječjim odjelima drugih bolnica u Zagrebu.

U ponedjeljak 21. prosinca 2015. u 13.30 sati studenti će osobno darove podijeliti mališanima u dječjoj bolnici u Klaićevoj ulici.

Sve dodatne informacije o akciji možete pronaći na facebook stranici STUDMEF-a i na stranici događanja.Top